Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo »Dan slovenske hrane«,  katerega namen je opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Na ta dan otrokom postrežemo tradicionalni slovenski zajtrk, ki je sestavljen iz kruha, mleka, masla, medu in jabolka. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom. Poseben pomen daje projekt domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla. Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije. Čeprav je bilo letos v tem času v vrtcu prisotno zelo malo otrok smo ta praznik obeležili tako, da smo ves teden posvetili čebelicam, zdravi prehrani in zdravemu načinu življenja:

  • ogledali smo si čebelnjak
  • izdelovali smo prstne lutka – čebelice, rožice
  • pripravili smo si medeni napitek
  • ogledali smo film o kranjski čebelici
  • pogovarjali smo se o delu čebelarja
  • izdelali pogrinjek in obujali spomine na lansko leto, ko smo skupaj vse skupine skupaj z vzgojiteljicami in kuharicami zapele pesem Čebelar.

 

UMETNIKI MED NAJMLAJŠIMI

Otroci so v okviru projekta SKUM vseskozi aktivni udeleženci v procesu priprave prostora, ustvarjanja in evalviranja.

Dejavnosti v mesecu juniju

Ob zaključku šolskega leta smo pripravili zaključke s kratkim programom za starše. Mlajše skupine so imele zaključke posebej. Starejši otroci ( Mravlje in Čebele) pa

Dostopnost