SNEG V VRTCU

V začetku decembra nas je zjutraj presenetil sneg, žal pa se na tleh ni obdržal, da bi se otroci lahko z njim igrali. Ker pa je december čas presenečenj, sta kar dve sodelavki otroke razveselili s snegom, ki sta ga prinesli kar od doma v hladilnih torbah. Hvala vzgojiteljici Nevenki Boškin in kuharici Nataši Rahotina.

Takoj smo uredili prostor za igro. Pripravili smo voz za igre s peskom in vodo ter vanj vsuli sneg. Sneg je otroke tako prevzel, da so se z njim igrali dokler se ni ves raztopil in nikogar niso motili ne mokri rokavi ne hladne roke. Ugotavljali in opisovali so, da je sneg mrzel in moker. Po rokah so ga nekateri mečkali in oblikovali, drugo le nežno in previdno tipali. Samoiniciativno so iskali razne pripomočke za igro. Predvsem so posegali po posodicah in priborom iz kuhinjskega kotička. S snegom so polnili različne lončke in posode ter ga presuvali, se preizkusili v izdelovanju snežnih potičk, sneženih kep ipd.

Pripravili smo še eno nižjo mizo s pladnji, da so se najmlajši lahko tudi odmaknili. Ker je bil eden izmed pladnjev umazan z zeleno barvo, se je tam sneg obarval. Te spremembe so bile za otroke kot čarovnija. Otroci so s snegom mešali in drsali po pladnju ter opazovali kako se sneg obarva v stiku z barvo, kako spreminja svojo obliko, kako se topi in izginja in kako na pladnju ostaja le bledo zelena voda. V igri s snegom so se zabavali in bili zelo motivirani, med samo igro je tako potekalo veliko raziskovanja in učenja.

Sončki v prometu

V skupini Sončki smo se pogovarjali o pravilih na cesti. Otroci so spoznali osnovna pravila ravnanja v prometu. Na sprehodih smo si ogledovali semaforje, prometne

VPIS OTROK V VRTEC PO 9.4.2021

Spoštovani starši, obveščamo vas, da od 9.4. 2021 naprej, po uradnem vpisu novincev, do 31.8., ste dolžni, ob oddaji vloge za vpis, predložiti dokazilo o

Dostopnost