Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci

Spoštovani starši!

 

Veseli smo, da vam lahko sporočimo, da smo danes prejeli okrožnico s strani MIZŠ, v kateri je navedeno, da se vrtci v tednu od 12.4.2021, zopet odpirajo. Z varstvom otrok pričenjamo v polnem obsegu, seveda ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV2.

 

Lepo prosimo, da v primeru če vašega otroka NE BO naslednji teden od 12.4.2021 dalje to sporočite vzgojiteljici vašega otroka preko eAsistenta

do jutri, v petek, 9.4.2021, do 10.00 ure!

Tisti, ki pridete, pa vas naprošamo, da sporočite svoji vzgojiteljici

uro prihoda otroka v vrtec in uro odhoda iz vrtca.

Prosimo vas, da vsako morebitno spremembo ure prihoda in odhoda otroka v vrtec nujno sproti sporočate vzgojiteljici. Starši boste ob prihodu v vrtec podali podpisano izjavo o zdravju otroka. Do varstva so upravičeni le ZDRAVI OTROCI!

 

Prosimo starše, da ob vračanju v vrtec v prvih 14 dnevih (če bo epidemiološka slika slabša lahko še dalj) upoštevajo naš hišni red po navodilih NIJZ ob prihodu in odhodu otroka v vrtec:

 

Za starše / skrbnike otrok 1. starostnega obdobja (starost od 11 mesecev do 3 let):

 • Pred vstopom v vrtec je obvezna uporaba domofonov v tistih enotah vrtca, kjer to vrtec ima – pozvonite na zvonec izključno vaše skupine.
 • Starši vstopate do garderobe in predate otroka pred igralnico strokovnemu delavcu. Ob ponovnem prihodu oddate  izjavo  (Izjava staršev o zdravstvenem stanju otroka).
 • Starši/skrbniki ob vstopu v vrtec obvezno nosite maske, si pred vstopom razkužite roke in vzdržujte varno razdaljo do zaposlenih!
 • Otrok naj s seboj NE nosi nobenih igrač (razen ninic, dude, ki bodo potem shranjene v igralnici).
 • Staršem je prepovedano zadrževanje v prostorih vrtca.
 • Otroke spodbujajte  k rednemu umivanju rok – roke otrok ne razkužujte.
 • Poskrbite dovolj rezervnih oblačil; le te in copatke puščate v vrtcu.
 • Vrtčevske trenirke se še v času epidemije ne uporablja.

 

Za starše / skrbnike otrok 2. starostnega obdobja (starost od 3 do 6 let):

 • Pred vstopom v vrtec je obvezna uporaba domofonov v tistih enotah vrtca, kjer to vrtec ima – pozvonite na zvonec izključno vaše skupine.
 • Otroka pripeljete pred glavni vhod v vrtec za starejše skupine. Ob ponovnem prihodu oddate  izjavo  (Izjava staršev o zdravstvenem stanju otroka). Nato strokovni delavci prevzamejo vašega otroka.
 • Starši starejših otrok ne vstopate v enoto (razen čustveni situaciji in stiski otrok – pri tem je obvezno za starše/skrbnike nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje do zaposlenih)!
 • Staršem je prepovedano zadrževanje v prostorih vrtca.
 • Otrok s seboj NE nosi igrač.
 • Otroke spodbujajte  k rednemu umivanju rok – roke otrok ne razkužujte.
 • Poskrbite dovolj rezervnih oblačil; le te in copate puščate v vrtcu.

 

V primeru lepega vremena se bodo strokovni delavci lahko posluževali sprejemanju ali oddajanju otrok tudi zunaj. V tem primeru vas bodo strokovni delavci še dodatno sproti obveščali.

Zadrževanje staršev oz. spremljevalcev otrok v vrtcu in na zunanjih površinah vrtca ni dovoljeno.

Zaradi intenzivnejšega zračenja prostorov vrtca po navodilih NIJZ, priporočamo, da imajo otroci s seboj dodatna oblačila. Druga rezervna oblačila naj otrok prinese s seboj kot običajno. S seboj naj ima tudi plastično vrečko, v katero lahko damo umazana in morda mokra oblačila za pranje doma.

Oblikovali bomo »varni mehurček skupine«. Osnova za oblikovanje mehurčka je oddelek, v katerega je vključen vaš otrok – vsaka skupina svoj mehurček v svoji igralnici. Skupine se zaenkrat ne bodo mešale z drugimi skupinami.

Če bo vaš otrok zbolel, dobil vročino ali imel druge znake bolezni COVID-19 ali prehladna obolenja, vas bo kontaktiral vaš strokovni delavec v oddelku. Starši otroka se posvetujete za naprej z izbranim osebnim zdravnikom otroka. V primeru pojava okužbe v vaši družini, naprošamo, da o tem starši redno sproti obveščate svoje strokovne delavce – če je otroku odrejena karantena/izolacija, otrok ne sme v vrtec. Starši v najkrajšem času dostavite svoji vzgojiteljici ali na upravo vrtca POTRDILO O OTROKOVI KARANTENI, da lahko uveljavljate vrtec brez plačila – samo v primeru ko ima otrok odrejeno karanteno. Za vse, ki bodo vključeni je vrtec plačljiv.

 

V primeru pojava okužbe z virusom Covid-19 v vašem oddelku, vas bomo obvestili in napotili oddelek v karanteno. Starše naprošamo k razumevanju ob pojavu izpada kadra, zaradi bolezni.

 

Priporočila in usmeritve hišnega reda vrtca se bodo spreminjala skladno z epidemiološko sliko in novimi spoznanji o širjenju okužbe s SARS-CoV-2 in o bolezni COVID-19. 

Svetujemo naj otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva.

 

Poskrbeli bomo, da se bodo otroci v vrtcu dobro počutili in preživeli dan v spodbudnem in varnem okolju.

 

Ostanite zdravi in čuvajte svoje zdravje,

 

Martina Kumar, vodja zdravstveno higienskega režima l..r.               Aja Trudn, ravnateljica l.r.

UMETNIKI MED NAJMLAJŠIMI

Otroci so v okviru projekta SKUM vseskozi aktivni udeleženci v procesu priprave prostora, ustvarjanja in evalviranja.

Dejavnosti v mesecu juniju

Ob zaključku šolskega leta smo pripravili zaključke s kratkim programom za starše. Mlajše skupine so imele zaključke posebej. Starejši otroci ( Mravlje in Čebele) pa

Dostopnost