Sajenje kreše v Žogicah

SAJENJE KREŠE

Manipuliranje z igračami, naravnim materialom in predmeti je zelo učinkovita aktivnost učenja zlasti v predšolskem obdobju. Otroku moramo ponuditi veliko aktivnosti z nestrukturiranim materialom (aktivnosti z zemljo, vodo, mivko, plastelinom …), saj to spodbuja motorični razvoj. Razvija pa tudi enega izmed čutnih sistemov, v našem primeru taktilnega (ponudimo mu materiale različnih tekstur, teže in oblike, da jih lahko otipa).

Ker smo v četrtek 22. 4. 2021 obeležili Svetovni dan Zemlje, smo se odločili, da bomo delali z zemljo. Otroci so zemljo najprej z rokami otipali, da so spoznali njeno strukturo. Nato pa je vsak otrok dobil svoj lonček, v katerega je dodal zemljo in posejal semena kreše. Pri presipanju zemlje v lončke so si otroci pomagali z majhnimi žličkami, da so se urili v pravilnem prijemu pribora. Ko so bili lončki napolnjeni z zemljo, smo jih zalili z vodo. Zdaj pa vsak dan opazujemo in čakamo, kdaj bo iz naših semen zrasla kreša.

Vsak otrok je k dejavnosti prispeval s svojim trudom, predvsem pa je bilo pri tem najpomembnejše, da smo se poleg sajenja tudi zabavali.

 

Meta Rutar in Manca Černe

 

               

 

 

 

OBVESTILO ZA STARŠE

NOVOSTI GLEDE IZJEM OD KARANTENE NA DOMU PO VISOKO TVEGANEM STIKU S POVZROČITELJEM NALEZLJIVE BOLEZNI COVID-19 V VRTCU Spoštovani starši, obveščamo vas, da od 19.

OBVESTILO NIJZ – ZAMUDE PRI ODLOČBAH

Spoštovani, Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki

Obiskala nas je Befana

V četrtek, 6. januarja, so nas obiskali otroci iz enote Kurirček. Na upravo vrtca so prinesli darilo čarovnice Befane.

Dostopnost