MEDVEDI V PROJEKTU SKUM

V oddelku Medvedi  sodelujemo v večletnem projektu SKUM (sporazumevanje, kultura, umetnost), ki temelji na razvijanju povezave med vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in umetniki ter kulturnimi ustanovami. S tem širimo inovativna in odprta učna okolja, podprta z novimi didaktičnimi pristopi, ki krepijo sporazumevalne zmožnosti otrok na vseh področjih.

Projekt je podprt s strani Pedagoške fakultete Koper in z njihovo pomočjo je prišlo do sodelovanja z dramaturginjo in gledališko pedagoginjo Samanto Kobal.

Vzgojiteljice smo najprej otroke senzibilizirale za pripovedovanje in za umetnost. Pri tem smo upoštevale nasvete predstavnic Pef Koper doc. dr. Barbaro Baloh, ki je strokovnjakinja iz področja književnosti in doc. dr. Edo Birsa, ki je strokovnjakinja na področju likovne umetnosti, ter umetnico Samanto Kobal. Pri načrtovanju dejavnosti smo se osredotočili na področje jezika v katerega vključujemo še likovno umetnost in gibanje.

Samanta nas je obiskala v vrtcu, kjer nadgrajuje naše dosedanje delo. Otroke skuša preko gibanja popeljati v pripovedovanje, mi pa vse skupaj še likovno poustvarimo oziroma nadgradimo.

OBVESTILO O OBVEZNOSTI IZPOLNJEVANJA POGOJA PCT

Vlada RS je na dopisni seji 11.9.2021 sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, ceplenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l. RS, št. 146/2021). Odlok začne veljati 15. septembra 2021.

Igra z vodo in ledom

Topli poletni dnevi so bili kot nalašč za igro v senci, igro z vodo in ledom.

Dostopnost