ZAJČKI – TRAJNOSTNA MOBILNOST

V oddelku Zajčki smo največ časa posvetili tematskemu sklopu »Trajnostna mobilnost«, v okviru katerega je potekalo več dejavnosti s podobnim ciljem. Le ta je bil ozavestiti otroke in starše o pomenu uporabe javnega prevoza, kolesarjenja, hoje… ter vse skupaj otrokom predstaviti kot vrednoto. Zavedamo se namreč, da se navade oblikujejo že v najzgodnejšem otroštvu. Obenem se zastavljeni cilj lepo dopolnjuje z dvema izmed prednostnih nalog Vrtca Nova Gorica, ki sta vzgoja za vrednote ter zdrav način življenja – gibanje in dejavnosti na prostem.

V vrtcu smo otrokom tematiko trajnostne mobilnosti poskušali približati preko igre »Beli zajček«, katerega kožušček je umazan zaradi izpušnih plinov. Namen igre je bil očistiti zajčkov kožušček, kar so otroci storili tako, da so v vrtec prihajali z okolju prijaznim načinom prevoza. Sodelovanje staršev in otrok je bilo zelo pozitivno sprejeto. Poleg omenjene igre smo v vrtcu organizirali veliko drugih dejavnosti, ki so spremljale omenjeni projekt. Tako smo se z otroci na primer sprehodili do vznožja Škabrijela, spoznali prometne znake ter jih vpletli v dejavnost gibalnega poligona s skiroji, si ogledali avtobusno postajo v Novi Gorici in se obenem veliko pogovarjali o načinih prevoza, ki so manj škodljivi za okolje. Nato smo iz škatel za čevlje izdelali še vsak svoj avtobus. Trudili smo se tudi čim več časa preživeti v bližnjem gozdu in na igrišču ter tako otrokom omogočiti veliko prostega gibanja.

OBVESTILO O OBVEZNOSTI IZPOLNJEVANJA POGOJA PCT

Vlada RS je na dopisni seji 11.9.2021 sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, ceplenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l. RS, št. 146/2021). Odlok začne veljati 15. septembra 2021.

Igra z vodo in ledom

Topli poletni dnevi so bili kot nalašč za igro v senci, igro z vodo in ledom.

Dostopnost