TEDEN OTROKA

V tednu od 4. – 8. oktobra smo praznovali Teden otroka. Tema je bila RAZIGRAN UŽIVAJ DAN. Otrokom smo želeli ponuditi  pester teden  v katerem bodo uživali, se zabavali…

V ponedeljek smo otrokom v različnih igralnicah pripravili gibalne poligone. V eni sobi smo naredili pajkovo mrežo. Elastiko smo prepletli med stole in  mize. Otroci so prehajali iz ene strani na drugo, prenašali so različne predmete. V drugi sobi smo imeli poligon za ravnotežje, obroče, blazine ter tunel. V avli so se otroci plazili pod stožci,  drseli po časopisu, metali žogo v koš ipd.

V torek smo imeli likovni dan. Izdelovala žoge. Najmlajši so žoge le barvali, starejši pa so jih izdelovali iz das mase. Ko so se žogice posušile, so jih otroci tudi pobarvali.

V sredo smo imeli glasbeno dopoldne. Strokovni delavki sta otroke pri petju jesenskih pesmic spremljali na klavir in prečno flavto.

Četrtek je bil dan za eksperimente. V skupino METULJI je prišla mama dečka, ki je predstavila nekaj eksperimentov. Otroci so uživali. Nato pa je eksperimente vzgojiteljica ob pomoči otrok predstavila tudi ostalim otrokom iz drugih skupin.

V petek smo otrokom s pomočjo »kamišibaja« predstavili zgodbo Čarobna pika. Otroci so ob zgodbi sodelovali, uživali in zgodbo tudi sami pripovedovali.

Starejši skupini sta obiskali Pravljično sobo.

V sklopu projekta Knjižna vzgoja smo obiskali Goriško knjižnico Franceta Bevka. Knjižničarka ga. Polona nam je predstavila knjižnico kot ustanovo. Popeljala nas je po otroškem oddelku in povedala kako deluje: kako so postavljene knjige, na kaj moramo biti pozorni, kaj lahko delamo sami in kaj naj prosimo knjižničarko za pomoč. Otrokom je predstavila različne knjige in jih opozorila na primerno ravnanje z knjigo.

Popeljala nas je v pravljično sobo in prav tako povedala pravila obnašanja v pravljični sobi. Prebrala nam je pravljic  o, jo skupaj z otroki ob ilustracijah obnovila in nam knjigo posodila, da jo lahko prebiramo tudi v vrtcu.

Dostopnost