Druženje z oskrbovanci Doma upokojencev Nova Gorica

Zadnje čase tako mladi kot malo manj mladi pogrešamo medgeneracijska druženja. V enoti Kurirček in Kekec smo se odločili, da je čas, da z otroki razveselimo oskrbovance Doma upokojencev Nova Gorica s pesmijo, plesom in kamišibaj gledališčem. Tako smo s pomočjo gospe Mojce iz DUNG organizirali čudovito srečanje v parku pred Domom upokojencev.

Otroci iz oddelkov Gobice, Želodi in Kostanji iz enote Kurirček ter Ribe in Metulji iz enote Kekec so zapeli nekaj pesmi, in sicer So ptički se ženili, Enkrat je bil en škrat, Zajček Zlatko, Mi se imamo radi, slavljencem med oskrbovanci pa Vse najboljše. Seveda smo tudi malo migali ob glasbi, strokovna delavka Sara Grbec pa je otrokom in oskrbovancem predstavila tri zgodbice s kamišibajem, in sicer basen Zajec in jež, tržaško ljudsko Zludejeva baba in Čarobna pika (Herve Tullet).

Naš cilj je, da razvijamo dobre medgeneracijske odnose, otroke seznanjamo z lokalnim okoljem, omogočamo jim spoznavanje ljudi, seznanjamo s pomenom pripadnosti ter seveda učimo socialnega učenja in strpnosti.  Nasmehi na obrazih pa so povedali vse – preživeli smo čudovito dopoldne.

Dan zemlje

Skupina Sončki iz enote Kekec so počastili svetovni dan zemlje

Dostopnost