..JOJ, ŽE KRUHEK, DOBRI KRUHEK IZ PEČI DIŠI..
Dan s kruhom, super dan.
Tudi pri Kresničkah smo si naredili res super dan in si spekli čisto svoj kruh. Najprej pa smo si na platformi youtube ogledali kako so žito mleli nekoč, da so dobili moko. Tako smo spoznali mlinski kamen in Babčev mlin na reki Muri.
https://www.youtube.com/watch?v=5WbYu9XHQPw
https://www.youtube.com/watch?v=UIJiHfUoWWQ
Sedaj pa veselo na delo… Zavihali smo rokave in se lotili priprave testa. Otroci smo v skledo dali moko, stresli kvas, vzgojiteljica pa je dodala še olje, vodo ter malo soli.
Nato pa… mesili, mesili in še enkrat mesili. Nastalo je lepo gladko testo. Pokrili smo ga z brisačko ter dali na toplo, da se ne bi prehladilo.
Čez nekaj časa pa… iz sklede je molel veeelik trebuh. Saj to je prava čarovnija, poglejte!
S to našo čarovnijo je testo postalo takoooo veliko, da ga je bilo dovolj za čisto vsakega od nas. No, pa smo spet gnetli… in gnetli… pa še bolj gnetli… in nastali so prav mamljivi hlebčki.
Sedaj pa hitro v peč… mmmm kako so dišali.
Hlebčke smo shranili za naslednji dan, ko bomo imeli tradicionalni slovenski zajtrk.
No ja, enemu se pa le nismo mogli upreti…
Odlično je uspel, ta naš kruh.