Enota Kekec

Opis enote

Enota Kekec stoji v blokovskem naselju na Cankarjevi ulici v bližini osnovne šole. Zgrajena je bila leta 1980 s samoprispevkom občanov Nove Gorice. Prenove je bila deležna leta 2006. V njej je pet igralnic, ki nudijo veliko možnosti za pripravo vzpodbudnega učnega okolja v različnih kotičkih, v katerih poteka otroška igra . V letošnjem šolskem letu je ena igralnica namenjena razvojnemu oddelku. V vrtcu je razdelilna kuhinja. Poleg tega je v vrtcu tudi večnamenski prostor, ki ga izkoristimo za telovadnico, razna srečanja in medsebojna druženja. Vrtec obkroža veliko ograjeno igrišče z igrali.  Na igrišču nam v poletnih, vročih dneh drevesa nudijo prijetno senco pod svojimi krošnjami.  Ima asfaltno površino, na kateri se otroci urijo v vožnji s skiroji,  risanju s kredo, …  Na pokriti terasi se lahko najmlajši otroci tudi v deževnih dneh gibljejo na svežem zraku. Poleg pestrega programa, ki poteka po Kurikulu za vrtce, izvajamo tudi obogatitveni program, ki med drugim zajema športni program Zlati sonček, Varno s s soncem… Strokovne delavke vsako leto pripravimo lutkovne in igrane predstave za otroke, ki obiskujejo vrtec.

Želimo si, da bivanje v naši enoti izpolni pričakovanja otrok in staršev, ter se vtisne v spomin kot prijetna izkušnja, polna bogatih spominov in začetkov vse življenjskega učenja. Naša enota je prijazna do otrok, staršev in zaposlenih.

»POKLONI ČAS, POLEPŠAJ DAN!«

Odpravili smo se v Dom upokojencev Nova Gorica, kjer smo mošnjičke s sivko razdelili oskrbovancem in jim zaželeli lep dan.

OGLED ČEBELJE DRUŽINE, SKUPINA RAKI

07. 09. 2023, smo si pred Mestno občino ogledali predstavitev čebelje družine. Čebelarsko društvo Nova Gorica je pripravilo tudi okušanje medenjakov, medu in medene vode. Nato smo si pred OŠ Frana Erjavca še na daleč ogledali čebelnjak.

Moj dežnik je lahko balon

Gledališka predstava “Moj dežnik je lahko balon” v izvedbi vzgojiteljic Vrtca Nova Gorica. Prirejeno po pravljici Moj dežnik je lahko balon, avtorice Ele Peroci.  

Gradimo prijateljstvo

V ponedeljek, 17.4. 2023, smo se prvič srečali in gradili mostove prijateljstva učenci OŠ Kozara in otroci iz razvojnih oddelkov vrtca Nova Gorica in vrtca pri OŠ Kozara Nova Gorica.

Kuhanje regratovega sirupa

V skupini žabice smo otroci stari od 1 do 3 let in smo se po obisku bližnjega travnika odločili da si skuhamo regratov sirup.

Plavalne Žogice

V šolskem letu 2022/2023 oddelek Žogice redno obiskuje notranji bazen v Novi Gorici.

Lutkovna predstava Rokavička

V času veselega decembra smo vzgojiteljice za vse otroke našega vrtca, pripravile lutkovno predstavo s senčnimi lutkami.

LUTKOVNA PREDSTAVA KRTEK ZLATKO

Vsi otroci vrtca Nova Gorica smo si ogledali lutkovno predstavo Krtek Zlatko. Več informacij o predstavi dobite tukaj: Krtek Zlatko

Zemljevid enot

Dostopnost