Enota Kurirček

Opis enote

Enota Kurirček se nahaja med blokovskim naseljem na Cankarjevi ulici. Kot posebnost enote bi želeli izpostaviti mirno lokacijo in bližino vseh pomembnejših ustanov, s katerimi tudi sodelujemo. Vrtec se ponaša z velikim, lepim in razgibanim igriščem z visokimi drevesi, ki v vročem vremenu nudijo prijetno senco. V okolici vrtca so pešpoti, po katerih z otroki korakamo na vse strani mesta, tudi do narave. V enoti je pet oddelkov prvega in drugega starostnega obdobja, večja in manjša avla, kuhinja, pisarna in garderoba za osebje. Imamo tudi veliko telovadnico s pestro izbiro športnih rekvizitov, gibalne urice pa izvajamo tudi na našem čudovitem igrišču. Veliko pozornosti posvečamo glasbi, gibanju, plesu, za otroke pripravljamo bogato okolje za učenje in poskrbimo za aktivno vlogo otrok. V enoti izvajamo tudi več projektov in obogatitvenih dejavnosti, kot so Zdravje v vrtcu, Trajnostna mobilnost, Varno s soncem, Mali sonček, glasbene, gibalno-plesne in pravljične urice ter lutkovne predstave.

Pomembni so nam nasmejani obrazi, iskrice v očeh ter razvijanje otrokovih potencialov. Naša glavna cilja sta, da smo otrokom in staršem prijazen ter zdrav vrtec. Skrbimo za pozitivno klimo v enoti ter za medsebojno spoštovanje in razumevanje.

Druženje z oskrbovanci Doma upokojencev Nova Gorica

Zadnje čase tako mladi kot malo manj mladi pogrešamo medgeneracijska druženja. V enoti Kurirček in Kekec smo se odločili, da je čas, da z otroki razveselimo oskrbovance Doma upokojencev Nova Gorica s pesmijo, plesom in kamišibaj gledališčem. Tako smo s pomočjo gospe Mojce iz DUNG organizirali čudovito srečanje v parku

Sončki radi ustvarjajo …

V oddelku Sončki otroci zelo radi ustvarjajo. Tokrat se predstavljajo z različnimi tehnikami, ustvarjali pa so ob različnih priložnostih (pust, izdelki na temo pomlad, barvanje jajc).    

MAMIMA LJUBEZEN

Otroci in strokovni delavki oddelka Kostanji so za mamice pripravili čudovito presenečenje.

Obiskala nas je Befana

V četrtek, 6. januarja, so nas obiskali otroci iz enote Kurirček. Na upravo vrtca so prinesli darilo čarovnice Befane.

OBISKAL NAS JE DEDEK MRAZ

Danes, 17. 12. 2021, nas je obiskal dobri mož – dedek Mraz. Vsi smo ga že nestrpno pričakovali. Spremljala ga je čudovita zajčica in poln koš daril. Zapeli smo mu nekaj pesmi, on pa nas je razveselil z darili. Preživeli smo čudovito dopoldne, pričarali smo si pravo praznično vzdušje.  

Pohod z lučkami

V ponedeljek, 13. 12. 2021, smo obeležili dan svete Lucije. Otroci iz enot Kurirček, Kekec in Najdihojca so izdelali lučke iz steklenih vazic, okrasili pa so jih na različne načine, z različnimi materiali. Nakup materiala, ki smo ga potrebovali za izdelavo lučk, so nam omogočile Goričanke (Turistično društvo Nova Gorica).

Decembrsko ustvarjanje v Kurirčku

SNEŽENI MOŽ Tam na bregu mož stoji, v roki metlo on drži. Tam na bregu mož stoji, ker ni sonca, se smeji. Rdeč korenček mu je nos, v noge pa je čisto bos. Lonec star ima na glavi. To sneženi mož je pravi. Novoletne voščilnice že nastajajo …

Želodi krasijo novoletno jelko

ZDAJ, KO ČAROBNI PRAVLJIČNI ČAS, TIHO, POTIHO PRIHAJA MED NAS, ZDAJ KO ŠE LEPŠA STA DAN IN NOČ, DOBI PALČEK ČUDEŽNO MOČ. V SOBI STO LUČKIC, TISOČ ŽELJA; ZDRAVJA, VESELJA IN SREČO SVETA, PROSIMO SIVEGA DEDKA MI, NAJ VSAK TO DARILO DOBI.

Veseli december v enoti Kurirček

     Veselje, sreča, radost      naj napolnijo naše dni,        toplina naj doseže naša srca,           vsem le dobro naj se godi.  

Zelo lačna gosenica

Otroci so poslušali zgodbo o gosenici, ki je bila tako zelo lačna, da je od ponedeljka do nedelje vase spravila veliko količino različnih dobrot.

Na gostovanju v enoti Kurirček

Zadnji topli poletni žarki so privabili v našo deželo pisano jesen. Mesec september je potrkal na naša vrata. Znova so se napolnile učilnice, igralnice in mesto je znova oživelo.

Prvi dan jeseni

Otroci iz skupine Kostanji smo prvi jesenski dan preživeli na svežem zraku. Šli smo na sprehod do Kapele.

Igrišče med bloki

Otroci iz skupine Kostanji se radi igramo z žogo ali s traki, še posebej na igrišču med bloki na Gradnikovi  ulici.     

Mini olimpijada

Na stadionu v Novi Gorici smo preživeli čudovito športno dopoldne.

Zemljevid enot

Dostopnost