Enota Kurirček

Opis enote

Enota Kurirček se nahaja med blokovskim naseljem na Cankarjevi ulici. Kot posebnost enote bi želeli izpostaviti mirno lokacijo in bližino vseh pomembnejših ustanov, s katerimi tudi sodelujemo. Vrtec se ponaša z velikim, lepim in razgibanim igriščem z visokimi drevesi, ki v vročem vremenu nudijo prijetno senco. V okolici vrtca so pešpoti, po katerih z otroki korakamo na vse strani mesta, tudi do narave. V enoti je pet oddelkov prvega in drugega starostnega obdobja, večja in manjša avla, kuhinja, pisarna in garderoba za osebje. Imamo tudi veliko telovadnico s pestro izbiro športnih rekvizitov, gibalne urice pa izvajamo tudi na našem čudovitem igrišču. Veliko pozornosti posvečamo glasbi, gibanju, plesu, za otroke pripravljamo bogato okolje za učenje in poskrbimo za aktivno vlogo otrok. V enoti izvajamo tudi več projektov in obogatitvenih dejavnosti, kot so Zdravje v vrtcu, Trajnostna mobilnost, Varno s soncem, Mali sonček, glasbene, gibalno-plesne in pravljične urice ter lutkovne predstave.

Pomembni so nam nasmejani obrazi, iskrice v očeh ter razvijanje otrokovih potencialov. Naša glavna cilja sta, da smo otrokom in staršem prijazen ter zdrav vrtec. Skrbimo za pozitivno klimo v enoti ter za medsebojno spoštovanje in razumevanje.

Zelo lačna gosenica

Otroci so poslušali zgodbo o gosenici, ki je bila tako zelo lačna, da je od ponedeljka do nedelje vase spravila veliko količino različnih dobrot.

Na gostovanju v enoti Kurirček

Zadnji topli poletni žarki so privabili v našo deželo pisano jesen. Mesec september je potrkal na naša vrata. Znova so se napolnile učilnice, igralnice in mesto je znova oživelo.

Prvi dan jeseni

Otroci iz skupine Kostanji smo prvi jesenski dan preživeli na svežem zraku. Šli smo na sprehod do Kapele.

Igrišče med bloki

Otroci iz skupine Kostanji se radi igramo z žogo ali s traki, še posebej na igrišču med bloki na Gradnikovi  ulici.     

Mini olimpijada

Na stadionu v Novi Gorici smo preživeli čudovito športno dopoldne.

Vremenski pojavi

V skupini Sončki smo preko pravljice Živali iščejo sonce spoznavali različne vremenske pojave (dež, veter, sonce) in jih nato likovno upodobili. Izdelali smo tudi vremenski koledar, kamor otroci vsakodnevno označijo vreme. Vremenske pojave smo poskušali tudi gibalno ponazoriti, pri čemer so otroci še posebej uživali

Kolesarska dirka

Otroci vseh oddelkov smo sodelovali pri okrasitvi ograje na meji (v sklopu kolesarske dirke Giro di Italia). Tudi mi smo se prelevili v prave kolesarje, to fotografirali in izdelali dva navijaška transparenta. Izdelke smo razstavili skupaj z otroki.

Glasbeno dopoldne

V začetku junija so nas obiskali učitelji iz Glasbene šole Nova Gorica. Dopoldan so nam popestrili s predstavitvijo glasbenih instrumentov in igranjem – ob glasbi smo kar zaplesali.

Sladoled pri Kostanjih

V oddelku Kostanji v teh dneh opravlja prakso študentka Lara. Otrokom je pripravila zanimivo igro vlog – prodajanje sladoleda. Otroci so postali sladoledarji, blagajničarji in gostje. Na voljo smo imeli vodne balone (kepice sladoleda), kornet in denar, s katerim so otroci kupili sladoled. Otroci so se pri igri zelo zabavali,

Obisk gasilcev

V torek, 12. 10. 2021, so nas v enoti Ciciban obiskali gasilci gasilske enote Nova Gorica. Svoja vozila so parkirali na igrišču vrtca. Otroci so

TEDEN OTROKA – Razigran uživaj dan!

V enoti Ciciban so se v Tednu otroka odvijale dejavnosti, ki so popestrile otrokov vsak dan. Gibalne sposobnosti smo krepili na poligonu in ob jutranjem

Zemljevid enot

Dostopnost