Prinašanje igrač od doma

Igrača

Igrače imajo pomembno vlogo pri razvoju in vzgoji otroka. Z njo se otrok igra, jo opazuje in tudi okuša. Neustrezno higiensko vzdrževane igrače predstavljajo lahko tveganje za prenos okužbe in nalezljivih bolezni med otroki. Igrače je zato potrebno redno čistiti z vročo vodo in čistilom. Igrače iz blaga in plišaste igrače peremo v pralnem stroju in so v času okužbe koronavirusa prepovedana, zato se v primeru pojava nalezljivih bolezni izogibamo uporabi plišastih igrač in igrač iz blaga. Ker so otrokom všeč različne igrače, je težko govoriti o tem, katere igrače so v vrtcu zaželjene in katere ne. Med igračami na trgu smo pozorni na oznako ‘dobra igrača’. Taka igrača je varna, uporabna, estetsko oblikovana in primerno izdelana. Igrača, ki jo otrok prinese v vrtec mora biti varna, to pomeni, da nima ostrih robov, je primerna starosti otroka, ne pušča barve, ipd. V vrtec ni dovoljeno prinašati predmetov, ki lahko ogrozijo varnost otrok (uhani, prstani, ogrlice, noži, igrače, ki ponazarjajo orožje…).

V času delovanja vrtcev ob razglasitvi epidemije, naj starši in otroci v vrtec ne prinašajo igrač od doma.

OBVESTILO ZA STARŠE

NOVOSTI GLEDE IZJEM OD KARANTENE NA DOMU PO VISOKO TVEGANEM STIKU S POVZROČITELJEM NALEZLJIVE BOLEZNI COVID-19 V VRTCU Spoštovani starši, obveščamo vas, da od 19.

OBVESTILO NIJZ – ZAMUDE PRI ODLOČBAH

Spoštovani, Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki

Obiskala nas je Befana

V četrtek, 6. januarja, so nas obiskali otroci iz enote Kurirček. Na upravo vrtca so prinesli darilo čarovnice Befane.

Dostopnost