Projekt Zdravje v vrtcu

Naš vrtec je tudi v tem šolskem letu sodeloval v programu Zdravje v vrtcu, ki je podprt s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

S sodelovanjem v programu smo oblikovali zdravo in varno okolje, ki  pozitivno vpliva na krepitev in ohranjanje zdravja.  Zavedamo se, da vzgoja v zgodnjem obdobju in dober zgled odraslih, izjemno vplivata na razvoj otrokovega zdravega načina življenja. Otroke učimo da bodo znali storiti tudi sami kaj za svoje zdravje,ter se te vrednote zavedali. To je največja popotnica, ki jo lahko damo otrokom za nadaljnje življenje.

V okviru projekta Zdravje v vrtcu smo sledili vodilni temi ki se je glasila: PRIHODNOST JE MOJA, in nadgrajuje lansko temo: Krepim (oblikujem) sebe in svojo skupnost. Gre za celosten in dolgotrajen proces, ki traja vse življenje.

Kot pravi rek, prihodnost je v naših rokah, smo se trudili, da ohranimo in krepimo naše zdravje in okolje. Načrtovali smo raznolike dejavnosti, ki so bogatile naš vsakdan: usvajali smo zdrave navade, spoznavali sebe in druge, raziskovali našo okolico in sebe v njej, preverjali naše počutje in odnos do predmetov, ljudi, narave, kulture. Oblikovali smo sebe in svojo skupnost. Velikokrat smo se vprašali, kaj so prave vrednote, drug drugemu pomagali in soustvarjali našo prihodnost. Dobro počutje posameznika, skupine in skupnosti je zelo pomembno in je eden izmed pogojev za dobro zdravje.

 

Koordinatorka programa v šolskem letu 2022/23: Maja Kisovec.

 

 

Dostopnost