Gozdni škrat v enoti Čriček

Gozdni škrat

 

V mesecu januarju nas je gozdni škrat prvič povabil na dogodivščine v naravi.

Zastavil nam je zanimive izzive, katerim smo bili kos. Naučili smo se novo pesem V žepu imam srebrn lešnik (A. Štefan). Iz slanega testa ter naravnih materialov smo okrasili spečo naravo. V skritem zakladu smo našli škratkove srebrne lešnike, ki smo jih odnesli domov v spomin na prelepo doživetje.

 

Gozdni škrat nas je v drugem srečanju povabil v gozd Panovec. Tam nas je pričakala njegova prijateljica gozdarka Helena. Predstavila nam je zgodovino gozda Panovec, bodiko, ki je simbol gozdne učne poti (grmičasta rastlina, ki je v Sloveniji zavarovana vse od leta 1922). Najbolj pa smo se razveselili ob pogledu in dotiku jelenovega roga, ki ga je gozdarka Helena prav ta dan našla v gozdu.

Škratek nas je takoj za tem s pomočjo zemljevida usmeril preko naravnih ovir na raziskovanje lepot gozda.

 

Na prelep sončen in topel dan nas je gozdni škratek povabil na Grad Kromberk.  Med sprehodom do grada nas je pozdravljal z zvonika cerkve z glasnim zvonjenjem zvonov.

Pred gradom pa nas je že čakal prijazen gospod, ki nam je predstavil notranjost gradu. Bili smo navdušeni nad poročno sobo in starimi slikami mesta Nove Gorice.

V grajskem parku nam je škrat povedal, da so nekoč živeli vitezi, ki so se že od otroštva urili, da bodo postali vojščaki.

Kljub temu, da so bili vojščaki, so urili lepo vedenje, ježo ter natančnost s streljanjem z lokom.

 

S škratkovo pomočjo smo se tudi mi pomerili v viteških igrah.

 

Dostopnost