Enota Ciciban

Opis enote

Enota Ciciban šteje šest oddelkov, kjer se igrajo otroci od 1. do 6. leta starosti. Na voljo jim je šest sodobno opremljenih igralnic, moderno opremljena telovadnica in svetle garderobe. V glasbeno-pravljični sobi si lahko krepijo in negujejo svoje umetniške ter ustvarjalne sposobnosti. Na razpolago je soba za individualno delo, kjer jim je na voljo paleta raznolikih didaktičnih igrač, s katerimi si širijo svoja znanja in pridobivajo nova spoznanja. Veliki atriji in razgibano igrišče nudijo gibanje v vseh letnih časih. Pomemben del igrišča je tudi zeliščni vrt in cvetlična gredica, kjer si pridobijo izkušnje na področju vrtnarjenja. V enoti imamo majhno pralnico in dobro opremljeno razdelilno kuhinjo, iz katere omamno zadiši. Vendar je vrtec samo prazna stavba, ki ji življenje vdahnejo ljudje, ki v njej delajo in pri svojem delu uživajo, ter seveda otroci z vso svojo otroško razigranostjo, igrivo radovednostjo in brezskrbnim smehom.

HUMANITARNO DRUŠTVO KID

Mavrični palčki smo se odzvali povabilu ga. Majde Smrekar, da bi se v tednu otroka pred Humanitarnim društvom KID predstavili in zapeli nekaj pesmic.

Goriški festIival športa trajnostne mobilnosti

Na Goriškem festivalu športa in trajnostne mobilnosti, ki se je odvijal na travniku pred občinsko zgradbo, smo preizkusili naše gibalne sposobnosti na različnih poligonih, ki so jih pripravila športna društva. Spoznali smo policijsko delo, njihovo opremo, opazovali policijskega psa in konja ter izvedeli pomen živali v poklicu policaja.  

DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKIH ČEBELARJEV – Mavrični palčki

Odzvali smo se povabilu čebelarjev in se udeležili predstavitve njihove dejavnosti. Dogodek je potekal 07.09.2023 pod arkadami MONG-a.  Sprejeli so nas čebelarji in čebelarka. Ogledali smo si čebelje prebivališče, se seznanili s čebelarskimi pripomočki in opravili v povezavi s čebelami. Poskusili smo med, medeni napitek in medenjake.  Sprejeli so nas

Morsko obarvana enota Ciciban

Naj sonce pripeka, kakor hoče,
naj bo poletje še dolgo in vroče;
za kupček drobiža vedno dobimo
dovolj sladoleda, da se ohladimo.

Zaključek v enoti Ciciban – športne igre

Ker je bilo leto v naši enoti športno obarvano, smo projekt “Turizem in vrtec” zaključili s športnimi igrami. Pripravili smo šest postaj z zabavno gibalnimi nalogami. Za konec smo staršem zapeli himno vrtca ter se razgibali ob naši športni himni “Migaj, gibaj in se razgibaj”. Vsak otrok je prejel medaljo

Moj dežnik je lahko balon

Gledališka predstava “Moj dežnik je lahko balon” v izvedbi vzgojiteljic Vrtca Nova Gorica. Prirejeno po pravljici Moj dežnik je lahko balon, avtorice Ele Peroci.  

Gibalne naloge v naši enoti

V enoti Ciciban smo se odločili, da spodbudimo gibanje otrok in tudi staršev, z različnimi gibalnimi nalogami pred vhodom v vrtec in po hodniku.       

MOJA ŽOGA JE MOJE SONCE

Medse smo povabili trenerja starejših deklic Sebastjana Mavrič, ki nas je popeljal v svet odbojke.

Urejanje igrišča

Na lep sončen dan, smo se odločili, da pobrusimo lesene dele igral in jih pripravimo na pleskanje.

Gregorjevo, dan ko se ptički ženijo.

V petek 17. 3. 2023, so se otroci iz enote Ciciban in enote Najdihojca na povabilo Turističnega društva Nova Gorica udeležili spuščanja Gregorčkov v atriju za Goriško knjižnico.

8. MAREC PRI ZELENIH PALČKIH

Ob prazniku 8. marca smo se v skupini Zeleni palčki iz enote Ciciban odločili, da tudi mi poizkušamo polepšati dan kakšni dami ali gospe.

Pustni torek v enoti Ciciban

Tralala, hopsasa, pustne smo šeme,
tralala, hopsasa, nič nismo lene.
Tralala, hopsasa, mi se vrtimo,
tralala, hopsasa, in veselimo.

Obisk Dedka Mraza v enoti Ciciban

Ringa, ringa raja, Dedek Mraz prihaja, prinesel bo bombone in pisane balone. Mamici copate, očku tri kravate, meni pa sani za dolge zimske dni. Lani je obljubil, da ne bo zamudil, ko sonce bo zašlo, bo prišel čez goro.     Tudi enoto Ciciban je obiskal Dedek Mraz. Otrokom je

Pohod z lučkami

V popoldanskem času smo se odpravili na pohod z lučkami.

Flavta in klarinet

Decemberske dni nam je popestril gospod Stojan Milinković iz glasbene šole Tolmin.

Lutkovna predstava Rokavička

V času veselega decembra smo vzgojiteljice za vse otroke našega vrtca, pripravile lutkovno predstavo s senčnimi lutkami.

LUTKOVNA PREDSTAVA KRTEK ZLATKO

Vsi otroci vrtca Nova Gorica smo si ogledali lutkovno predstavo Krtek Zlatko. Več informacij o predstavi dobite tukaj: Krtek Zlatko

Zemljevid enot

Dostopnost