Enota Ciciban

Opis enote

Enota Ciciban šteje šest oddelkov, kjer se igrajo otroci od 1. do 6. leta starosti. Na voljo jim je šest sodobno opremljenih igralnic, moderno opremljena telovadnica in svetle garderobe. V glasbeno-pravljični sobi si lahko krepijo in negujejo svoje umetniške ter ustvarjalne sposobnosti. Na razpolago je soba za individualno delo, kjer jim je na voljo paleta raznolikih didaktičnih igrač, s katerimi si širijo svoja znanja in pridobivajo nova spoznanja. Veliki atriji in razgibano igrišče nudijo gibanje v vseh letnih časih. Pomemben del igrišča je tudi zeliščni vrt in cvetlična gredica, kjer si pridobijo izkušnje na področju vrtnarjenja. V enoti imamo majhno pralnico in dobro opremljeno razdelilno kuhinjo, iz katere omamno zadiši. Vendar je vrtec samo prazna stavba, ki ji življenje vdahnejo ljudje, ki v njej delajo in pri svojem delu uživajo, ter seveda otroci z vso svojo otroško razigranostjo, igrivo radovednostjo in brezskrbnim smehom.

Za otroke iz Ukrajine

V enoti Ciciban smo stopili skupaj z Rdečim križem in s pomočjo staršev zbrali sanitetni material in higienske pripomočke za otroke in odrasle.

Prešernov dan

Tako kot vsako leto, smo tudi letos v enoti Ciciban obeležili slovenski kulturni praznik.       ,  

Obisk umetnice Urše Toman

Nekega zimskega dne se nam je takoj po malici v dveh skupinah pri Modrih in Rdečih palčkih pridružila umetnica – kiparka Urša Toman.

Pecivo za starejše

V okviru projekta ”Ti meni danes, jaz tebi jutri” smo se odzvali na povabilo akcije ”Pecivo za starejše”.

Zgodba o strašilu – Rumeni palčki

V jesenskih dneh so otroci skupine Rumeni palčki uživali ob gledanju predstave Zgodba o strašilu, ki so jo napisale in zaigrale vzgojiteljice.

Tradicionalni slovenski zajtrk

V tednu 15. – 19. 11. 2021, smo v enoti Ciciban izvedli dejavnosti vezane na projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Zeleni palčki so naredili likovni izdelek satje s polno sladkega medu. Z rutami so plesali kot čebelice. Rumeni palčki so si izdelali  pogrinjke (pihanka drevesa s tušem in slamico ter tiskanje čebel z

Obisk gasilcev

V torek, 12. 10. 2021, so nas v enoti Ciciban obiskali gasilci gasilske enote Nova Gorica. Svoja vozila so parkirali na igrišču vrtca. Otroci so si imeli priložnost ogledati gasilsko opremo ter spoznati pomembnost in zahtevnost poklica gasilec.

TEDEN OTROKA – Razigran uživaj dan!

V enoti Ciciban so se v Tednu otroka odvijale dejavnosti, ki so popestrile otrokov vsak dan. Gibalne sposobnosti smo krepili na poligonu in ob jutranjem razgibavanju s predstavnicami Šole zdravja. Uživali smo v petju otroških pesmic ob spremljavi kitare in se sprostili v plesu. Mavrični palčki so obiskali razstavo gob

Male olimpijske igre

Mavrični in Rdeči palčki smo se udeležili Malih olimpijskih iger na mestnem stadionu in s tem obeležili svetovni dan športa.

SVETOVNI DAN HVALEŽNOSTI

Na svetovni dan hvaležnosti, so otroci iz skupine Oranžni palčki povedali, zakaj so hvaležni.

Sprehod za spomin

Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni so se vse skupine enote Ciciban udeležile Sprehoda za spomin.

Umetniki med najmlajšimi

Otroci so v okviru projekta SKUM vseskozi aktivni udeleženci v procesu priprave prostora, ustvarjanja in evalviranja.

Zemljevid enot

Dostopnost