Centralni vrtec

Opis enote

Enota Centralni vrtec je ena izmed osmih enot Vrtca Nova Gorica, ki se nahaja v okolju izven mestnega središča. V enoti je prostora za šest oddelkov, prvega in drugega starostnega obdobja (starosti otrok od dveh do šest let). Ponašamo se z velikim, zelenja polnim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, v poletnih dneh pa tudi varno zavetje pred soncem. Imamo tudi večjo telovadnico. Dejavnost vrtca je aktivno vpeta v okolje, z bogato naravo in živahnim okoljem.

Lutkovna predstava

Otrokom smo z lutkovno predstavo  Zakaj je smreka tudi pozimi zelena (Švedska ljudska pravljica) , popestrile predpraznični čas.

Male olimpijske igre

Starejši skupini iz CV sta se udeležili malih olimpijskih iger na stadionu v Novi Gorici.  

Prvi dan jeseni

Otroci iz enote CV smo se na prvi jesenski dan odpravili na pohod v gozd Panovec.

SPREHOD ZA SPOMIN

Na svetovni dan Alzhajmerjeve bolezni smo se odzvali povabilu društva  Spominčica ter se z varovanci Doma upokojencev NG odpravili na skupni pohod do Bevkovega trga. Tam smo ob spremljavi harmonike zapeli pesem “Mi se imamo radi” ter se posladkali s sladoledom.

Teden mobilnosti

Dne 16.9.2021 sms se vsi oddelki iz centralnega vrtca odpravili na sprehod. S tem smo obeležili “Teden mobilnosti”. Koordinatorka za Evropsko trajnostno mobilnost na MONG-u, je otrokem razložila o pomenu gibanja ter jim razdelila balone. V tem lednu smo poleg tega z otroci izvajali najrazličnejše dejavnosti na to temo.  

Umetniki med najmlajšimi

Otroci so v okviru projekta SKUM vseskozi aktivni udeleženci v procesu priprave prostora, ustvarjanja in evalviranja.

Zemljevid enot

Dostopnost