Centralni vrtec

Opis enote

Enota Centralni vrtec je ena izmed osmih enot Vrtca Nova Gorica, ki se nahaja v okolju izven mestnega središča. V enoti je prostora za šest oddelkov, prvega in drugega starostnega obdobja (starosti otrok od dveh do šest let). Ponašamo se z velikim, zelenja polnim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, v poletnih dneh pa tudi varno zavetje pred soncem. Imamo tudi večjo telovadnico. Dejavnost vrtca je aktivno vpeta v okolje, z bogato naravo in živahnim okoljem.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

Murenčki smo spoznali jedi iz jajc

V skupni Murenčki smo pred velikonočnimi prazniki imeli jajčni dan. Najprej smo izdelali plakat z jedmi, ki jih lahko pripravimo iz jajc. Ter se odločili , da bomo pripravili Carski praženec, Kremni šoto in

Beljakove poljubčke.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

Gregorjevo v atriju za Goriško knjižnico Franceta Bevka

V petek, 15.3.2024 smo se otroci starejših štirih skupin iz Centralnega vrtca ter vzgojiteljice, udeležili Gregorjevega v atriju za Goriško knjižnico Franceta Bevka, kjer smo zapeli štiri pesmi ter splavili izdelane »Gregorčke«.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

GREGORJEVO V SKUPINI METULJI

V skupini metulji smo spoznali praznik gregorjevo in izdelali vsak svojega “gregorčka”.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

ČAJANKA – SKUPINA KRESNIČKE

Skuhali smo čaj. Še preden pa smo ga skuhali, smo si pripravili prav posebne skodelice. Take, ki čaj naredijo še bolj zdravilen. To smo lahko uresničili le s pomočjo staršev, ki so nam odstopili stare bele skodelice, ki smo jih poslikali z različnimi motivi.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

ZELIŠČARKA BARBARA – SKUPINA KRESNIČKE

»Zoper vsako bolezen raste rož’ca.« je govoril Kosobrin v filmu o Kekcu. Tudi mi smo veliko spoznali o zeliščih in njihovemu vplivu na naše zdravje.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

BARVE GOZDA – KRESNIČKE

Kresničke smo se pred počitnicami odpravile na lov za barvami gozda.
Obiskali smo naš Panovec in ugotovili, da je v njem še vedno veliko rjave barve.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

RAZSTAVA »POSKRBITE ZA PTIČKE POZIMI?«

V skupini Murenčki smo v torek, 6. 2. 2024 pripravili razstavo za starše. Razstavili smo izdelke, ki smo jih izdelali v mesecu januarju, ko smo spoznavali kako skrbimo za naše ptice  v zimskem času. 

Centralni vrtec
Veronika Nemec

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

V sklopu slovenskega kulturnega praznika smo se vsi otroci zbrali v telovadnici. Obiskala sta nas glasbenik Jani Šepetavec in upokojena vzgojiteljica gospa Jola Matič.

Centralni vrtec
Veronika Nemec

DOBRODOŠLI V PLEMENU POGUMNI METULJI

Metuljčki smo se pred pustom spremenili v indijance in indijanke. Naredili smo si indijanske kostume, ter teepee – šotor in zaščito Tipi. Za na konec pa smo si priredili super zabavo.

Zemljevid enot

Dostopnost