Centralni vrtec

Opis enote

Enota Centralni vrtec je ena izmed osmih enot Vrtca Nova Gorica, ki se nahaja v okolju izven mestnega središča. V enoti je prostora za šest oddelkov, prvega in drugega starostnega obdobja (starosti otrok od dveh do šest let). Ponašamo se z velikim, zelenja polnim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, v poletnih dneh pa tudi varno zavetje pred soncem. Imamo tudi večjo telovadnico. Dejavnost vrtca je aktivno vpeta v okolje, z bogato naravo in živahnim okoljem.

Lutkovna predstava Rokavička

V času veselega decembra smo vzgojiteljice za vse otroke našega vrtca, pripravile lutkovno predstavo s senčnimi lutkami.

Obiskali smo predsednika Republike Slovenije

Strokovne delavke enota Centralni vrtec in ravnateljica vrtca Vrtec Nova Gorica smo se odzvali na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in na dan odprtih vrat 23.11.2022 obiskali Predsedniško palačo.

LUTKOVNA PREDSTAVA KRTEK ZLATKO

Vsi otroci vrtca Nova Gorica smo si ogledali lutkovno predstavo Krtek Zlatko. Več informacij o predstavi dobite tukaj: Krtek Zlatko

Delavnica: Zakladi naše Kostanjevice

Otroci skupine Čebele in Mravlje so se v sklopu prednostne naloge vrtca “Spoznal bom Slovenijo” udeležili delavnice Zakladi Kostanjevice.
Ogledali in spoznali so Škrabčevo knjižnico, grobnico Bourbonov, samostan, cerkev ter delo restavratorja.Dopoldne so si popestrili tudi z izdelavo kraljevih kron iz papirja.

Zemljevid enot

Dostopnost