Centralni vrtec

Opis enote

Enota Centralni vrtec je ena izmed osmih enot Vrtca Nova Gorica, ki se nahaja v okolju izven mestnega središča. V enoti je prostora za šest oddelkov, prvega in drugega starostnega obdobja (starosti otrok od dveh do šest let). Ponašamo se z velikim, zelenja polnim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, v poletnih dneh pa tudi varno zavetje pred soncem. Imamo tudi večjo telovadnico. Dejavnost vrtca je aktivno vpeta v okolje, z bogato naravo in živahnim okoljem.

HRAST IN NAGAJIVČKI- CV

 Kresničke smo se z zanimanjem podale na lov za nagajivčki. Hmmm, kdo pa so ti nagajivčki?… Jih poznate?

KAPLJICE PRIJATELJSTVA- CV

Naša dolga pot raziskovanja in spoznavanja grozdja je počasi dosegla svoj zaključek. Ustvarili smo svojo grozdno etiketo.

SONČKOV DAN-CV

Gibanja in telovadbe tokrat res ni manjkalo… S sončkom smo se razmigali od glave do peta.

Potep po čarobnem Panovcu-CV

V globokih jesenskih gozdovih Panovca, se skrivajo prav posebne čarovnije… pssst, to je velika skrivnost…

JABOLČNI SOK-CV

Otroci so v vrtec prinesli rezalne deske, v vrtčevski kuhinji so nam prijazno pripravili otroške nože in naša jabolčna kuharija se je lahko pričela.

SEPTEMBER V CENTRALNEM VRTCU

Kljub temu, da je šele začetek leta, smo bili otroci že septembra zelo aktivni. Hmm, no kaj smo že počeli?

60 let Centralnega vrtca in zaključek

60 let Centralnega vrtca in zaključek V letošnjem šolskem letu je minilo 60 let, odkar je Centralni vrtec odprl svoja vrata najmlajšim otrokom. Ob tej priložnosti smo v enoti čez celo leto organizirali različne dejavnosti. V četrtek, 8. 6. 2023 smo v okviru praznovanja priredili kulturni program ter razstavo v

Medgeeneracijska telovadba

  Medgeneracijska telovadba V enoti Centralni vrtec smo strokovne delavke organizirale jutranjo telovadbo. Na povabilo so se odzvali predstavniki Šole zdravja ter stari starši. Pod vodstvom predstavnice Šole zdravja smo se vse generacije dobro razgibale in ozavestile pomen vsakodnevnega gibanja.

Prvi koraki v športna doživetja mojega kraja

Prvi koraki v športna doživetja mojega kraja Na povabilo sta v enoto Centralni vrtec prišla g. Florijan Debenjak in g. Matej Mezeg iz Nogometne šole ND Gorica. Otrokom sta predstavila nogomet. Navdušila sta jih z nogometnim poligonom in nogometno tekmo na igrišču.

MINI PLANICA

  »Mini Planica« Skupini Mravlje in Čebele sta se udeležili Dneva obrti in podjetništva v organizaciji OOPZ Nova Gorica. Ogledali sta si stojnice in Oddelek vrhunskih športnikov policije, s smučarskim skakalcem Domnom Prevcem ter se preizkusili v smučarskih skokih na poligonu “Mini Planica”.  

Moj dežnik je lahko balon

Gledališka predstava “Moj dežnik je lahko balon” v izvedbi vzgojiteljic Vrtca Nova Gorica. Prirejeno po pravljici Moj dežnik je lahko balon, avtorice Ele Peroci.  

KAMIŠIBAJ- SLOVENIJA

Strokovna delavka je otrokom s kamišibajem predstavila znamenitosti Slovenije.

Lutkovna predstava Rokavička

V času veselega decembra smo vzgojiteljice za vse otroke našega vrtca, pripravile lutkovno predstavo s senčnimi lutkami.

Obiskali smo predsednika Republike Slovenije

Strokovne delavke enota Centralni vrtec in ravnateljica vrtca Vrtec Nova Gorica smo se odzvali na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in na dan odprtih vrat 23.11.2022 obiskali Predsedniško palačo.

LUTKOVNA PREDSTAVA KRTEK ZLATKO

Vsi otroci vrtca Nova Gorica smo si ogledali lutkovno predstavo Krtek Zlatko. Več informacij o predstavi dobite tukaj: Krtek Zlatko

Delavnica: Zakladi naše Kostanjevice

Otroci skupine Čebele in Mravlje so se v sklopu prednostne naloge vrtca “Spoznal bom Slovenijo” udeležili delavnice Zakladi Kostanjevice.
Ogledali in spoznali so Škrabčevo knjižnico, grobnico Bourbonov, samostan, cerkev ter delo restavratorja.Dopoldne so si popestrili tudi z izdelavo kraljevih kron iz papirja.

Zemljevid enot

Dostopnost