Enota Čriček

Opis enote

Enota Čriček se nahaja v predmestju Nove Gorice, v kraju Kromberk. Okolica z bližino gozda omogoča krajše sprehode in raziskovanje narave, pa tudi izlete na bližnje vzpetine. Obenem je od mesta oddaljena ravno toliko, da je to dosegljivo tako peš kot z avtobusom in tako lahko izkoriščamo njegove ugodnosti in sodelujemo z bližnjo okolico.

Vrtec obdaja veliko igrišče s prostranim razgibanim travnikom, ki nudi prosto gibanje ali usmerjeno razvijanje motoričnih sposobnosti z različnimi gibalnimi dejavnostmi. Igrišče je bilo lansko leto tudi prenovljeno in obogateno z novimi igrali za plezanje in toboganom ter peskovnikom, kjer otroci razvijajo fino motoriko, domišljijo, krepijo razmišljanje in vztrajnost z individualno ali skupinsko igro. Velikost igrišča omogoča hkratno bivanje na prostem vsem oddelkom vrtca, tako da imajo otroci možnost druženja z mlajšimi in starejšimi otroki.

Enota obsega 5 oddelkov prvega in drugega starostnega obdobja. Vsaka igralnica v naši enoti je povezana tudi z atriji, ki nudijo prostor za vodene in proste dejavnosti in tako nudijo možnosti za preživljanje časa na prostem.

OBISKAL NAS JE DEDEK MRAZ

Danes, 17. 12. 2021, nas je obiskal dobri mož – dedek Mraz. Vsi smo ga že nestrpno pričakovali. Spremljala ga je čudovita zajčica in poln koš daril. Zapeli smo mu nekaj pesmi, on pa nas je razveselil z darili. Preživeli smo čudovito dopoldne, pričarali smo si pravo praznično vzdušje.  

Pohod z lučkami

V ponedeljek, 13. 12. 2021, smo obeležili dan svete Lucije. Otroci iz enot Kurirček, Kekec in Najdihojca so izdelali lučke iz steklenih vazic, okrasili pa so jih na različne načine, z različnimi materiali. Nakup materiala, ki smo ga potrebovali za izdelavo lučk, so nam omogočile Goričanke (Turistično društvo Nova Gorica).

Na gostovanju v enoti Kurirček

Zadnji topli poletni žarki so privabili v našo deželo pisano jesen. Mesec september je potrkal na naša vrata. Znova so se napolnile učilnice, igralnice in mesto je znova oživelo.

Gibalno-čutni projekt vrtca Čriček

Ideja o našem gibalno-čutnem projektu, kot ga same poimenujemo, se je pojavila ob ponovnem odprtju vrtcev. Strinjale smo se namreč, da je bilo staršem doma težko omogočiti otrokom toliko raznolikih dejavnosti, kot jim jih vsakodnevno ponujamo v vrtcu. Ker ob trenutnem tempu življenja marsikdo nima dovolj časa, da otroka pelje

Medvedi v projektu SKUM

V oddelku Medvedi  sodelujemo v večletnem projektu SKUM (sporazumevanje, kultura, umetnost), ki temelji na razvijanju povezave med vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in umetniki ter kulturnimi ustanovami. S tem širimo inovativna in odprta učna okolja, podprta z novimi didaktičnimi pristopi, ki krepijo sporazumevalne zmožnosti otrok na vseh področjih. Projekt je podprt s strani

Zemljevid enot

Dostopnost