Enota Čriček

Opis enote

Enota Čriček se nahaja v predmestju Nove Gorice, v kraju Kromberk. Okolica z bližino gozda omogoča krajše sprehode in raziskovanje narave, pa tudi izlete na bližnje vzpetine. Obenem je od mesta oddaljena ravno toliko, da je to dosegljivo tako peš kot z avtobusom in tako lahko izkoriščamo njegove ugodnosti in sodelujemo z bližnjo okolico.

Vrtec obdaja veliko igrišče s prostranim razgibanim travnikom, ki nudi prosto gibanje ali usmerjeno razvijanje motoričnih sposobnosti z različnimi gibalnimi dejavnostmi. Igrišče je bilo lansko leto tudi prenovljeno in obogateno z novimi igrali za plezanje in toboganom ter peskovnikom, kjer otroci razvijajo fino motoriko, domišljijo, krepijo razmišljanje in vztrajnost z individualno ali skupinsko igro. Velikost igrišča omogoča hkratno bivanje na prostem vsem oddelkom vrtca, tako da imajo otroci možnost druženja z mlajšimi in starejšimi otroki.

Enota obsega 5 oddelkov prvega in drugega starostnega obdobja. Vsaka igralnica v naši enoti je povezana tudi z atriji, ki nudijo prostor za vodene in proste dejavnosti in tako nudijo možnosti za preživljanje časa na prostem.

Enota Ciciban
sarap

V VRTCIH SO PESMICE DOMA

V petek, 19. 4. 2024, so otroci otroškega pevskega zbora VELIKANI ob še petih zborih drugih vrtcev nastopili na prireditvi V vrtcih so pesmice doma v Braniku.

Enota Čriček
katja

MAREC V SKUPINI JELENI – ENOTA ČRIČEK

V skupini Jeleni smo v mesecu marcu spoznavali družine, preštevali in poimenovali njihove člane, priimke in naslove bivanja. Otroci so naslikali vsak svojo družino in

Enota Čriček
katja

OBISK KNJIŽNIČARKE V ENOTI ČRIČEK

V enoto Čriček je prišla na obisk knjižničarka. Zbrali smo se vsi oddelki enote. Najprej nam je povedala nekaj o poklicu knjižničarke in o ustanovi

Enota Čriček
katja

MATERINSKI DAN

V skupini zajci smo pripravljali darila za mamice otrok. Otroci so svoje mame najprej narisali. Začeli so z alkoholnim flomastrom. Medtem ko so risali, so

Kotiček za starše
Gabrijela Kodre

VPIS V VRTEC 2024/25

  OBJAVLJAMO JAVNI RAZPIS ZA VPIS OTROK V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2024/25     KDAJ ? Od 2.4.2024 do 4.4.2024 od torka do četrtka:

Zemljevid enot

Dostopnost