SEPTEMBER V CENTRALNEM VRTCU

Kljub temu, da je šele začetek leta, smo bili otroci v Centralnem vrtcu že septembra zelo aktivni. Hmm, no kaj smo že počeli?

ČEBELARSKO DRUŠTVO (7.9.) – metulji, mravlje, čebele

Udeležili smo se dneva odprtih vrat Čebelarskega društva NG. Spoznali smo satovje, med številnimi čebelicami iskali in prepoznavali matico, najboljše pa se je bilo seveda posladkati z domačim medom, sokom ter medenjaki. Kdo pa nima rad slastnega meda, ter piškotkov…

      

 

IZLET V PANOVEC (20.9.)- čebele, mravlje

Ker mi to zmoremo,  smo so odpravili na res zelo dolg izlet (Centralni vrtec- Panovec- Magma X- Borov gozdiček- Centralni vrtec), ob tem pa tudi zelo uživali. Zabavali smo se v gozdu, si pripovedovali zgodbe o škratih, peli in opazovali živali, ter se sladkali z dobrinami. Naš izlet nam je polepšal tudi obisk posameznih staršev otrok.

 

SPREHOD ZA SPOMIN (21.9.)- metulji, mravlje, čebele

21. septembra obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Ta je letos potekal pod geslom “Nikoli prezgodaj, nikoli prepozno”.

Kot že vrsto let, sta tudi letos Društvo GO-Spominčica in Dom upokojencev Nova Gorica organizirala sprehod za spomin, katerega smo se v duhu medgeneracijskega sodelovanja udeležili tudi mi.

 

DELAVNICA V MESTNI GALERIJI- metulji, mravlje, čebele

Obiskali smo mestno galerijo, kjer nam je umetnica Ana Maraž predstavila grafiko-tehniko “frotaž”. V njej smo se tudi sami preizkusili, z raznimi materiali ustvarjali zanimive podlage, ob tem pa se zabavali in veliko novega naučili. Naše izdelke smo razstavili v vrtcu.

 

TRGATEV V LOKAH (27.9.)- čebele

Z avtobusom smo se odpravili v Loke, kjer smo spoznali vinograd, se preizkusili v nabiranju grozdja ter se z njim posladkali. Ob koncu smo se seveda tudi pozabavali v “vožnji” traktorja.

 

Dostopnost