JABOLČNI SOK – ENOTA CENTRALNI VRTEC

… kaj smo pa tokrat ustvarjale Kresničke?…

Naše skupno potovanje po Sloveniji smo začeli s pravljico slovenske pisateljice in pesnice Anje Štefan – JABOLKO. S pravljico smo povezali kar tri projekte – Spoznal bom Slovenijo, Turizem in vrtec ter S pravljico pod pazduho po Sloveniji. Dejavnosti projekte povezujejo in dopolnjujejo.

Skozi pravljico smo se učili medsebojnega razumevanja, pomena tolažbe in medsebojne pomoči, pa tudi radodarnosti.

Ljubezen do pravljic otroci občutijo ob odraslih osebah, ki jim pravljice prebirajo, medsebojne odnose pa preko različnih književnih junakov in dogodkov. Seveda se s knjigo tudi marsikaj naučimo in spoznamo.

V oddelku kresničke smo tako spoznavali barve, oblike. Ker pa gre ljubezen skozi želodec smo iz jabolk tudi nekaj dobrega pripravili. Med vsemi predlaganimi jedmi, ki so jih otroci sami našteli in jih lahko pripravimo iz jabolk, smo izglasovali, da iz jabolk pripravimo sok.

Otroci so v vrtec prinesli rezalne deske, v vrtčevski kuhinji so nam prijazno pripravili otroške nože in naša jabolčna kuharija se je lahko pričela.

Strokovni delavki sva jabolka olupili in narezali na krhlje, otroci pa so jih nato narezali na manjše koške. Vse skupaj smo stresli v en velik lonec. Za piko na i, so nam kuharice pripravile med, ki smo ga polili po jabolkih, dodali še vodo in vse skupaj postavili na štedilnik.

Mmm… kako je bil dober.

Dostopnost