Mojčina kuhinja

Kuhanje igra pomembno vlogo pri otrokovem razvoju in je več kot le priprava obrokov. Je izkušnja, ki malčkom omogoča raziskovanje, učenje in razvoj spretnosti, ki jim bodo koristile vse življenje.

Tako smo se tudi v enoti Mojca odločili, da si nadenemo predpasnike in se lotimo kuhanja. Seveda smo si delo razdelili. Vsak dan je ena skupina pripravila jed, ostali pa so si tisti dan lahko napolnili trebuščke s slastnimi dobrotami.

Sloni so tako skuhali polento in friko.

Levi so spekli jabolčni štrudelj.

Zebre so ocvrle frtaljo z zelišči.

Žirafe pa so se lotile priprave bezgovega soka.

S tednom Mojčine kuhinje so otroci raziskovali raznolikost okusov Slovenije in načine priprave določenih jedi. Z vsakodnevnim eksperimentiranjem s svežimi sestavinami so spoznavali, od kod hrana prihaja, kaj iz nje lahko pripravimo in kako vpliva na njihovo telo.

Poleg samega kuhanja so se otroci med samo pripravo hrane naučili deliti, sodelovati in komunicirati z vrstniki ter vzgojitelji.

Mojčina kuhinja nam je omogočila prostor, kjer smo spoznavali nove okuse, spretnosti in znanja. Poleg vsega smo se pri delu še izredno zabavali pa še naši želodčki so bili popolnoma zadovoljni. 

Dostopnost