Potep po čarobnem Panovcu-CV

                              V globokih jesenskih gozdovih Panovca, se skrivajo prav posebne čarovnije.                                     …pssst, to je velika skrivnost…

 

Ste vedeli, da je Panovec čisto poseben gozd?

Prav res, brez heca vam to govorimo. To je začaran, pravljični gozd. In kot se to spodobi za takšne gozdove, se v njem skrivajo mnooooge skrivnosti.

Otroci pa imamo pravljice in skrivnosti takooo radi, ampak a smo dovolj pogumni, da se podamo v ta gozd… kaj menite?

No za vse res ne vemo… ampak otroci iz skupin Metulji, Mravlje in Čebele smo res zelo pogumni. Tako smo se v četrtek skupaj podali na pustolovščino v začaran gozd. Nam ne verjamete?… kar prepričajte se!

 

V Začaranem gozdu živijo gozdne živali in pravljična bitja, gozdne vile, škrati ter mnogi drugi. Da bi nam dovolili vstop v gozd, smo jim najprej zapeli pesem.

 

Pot začaranega gozda vijuga po raznih stezicah, ki smo jih brez težav prehodili… tekali smo, se lovili, nabirali jesenske plodove, brskali po listju, pa še in še.

 

Odkrili smo tudi drobne luknjice v drevesih in zemlji. Veste, to so domovi gozdnih škratov. Hmmm, smo mogoče tudi videli kakšnega?

 

Le kaj smo odkrili… čarobna goba… škratki so ji spletli toplo rdečo čepico ker jo je močno zeblo. Vidite, kako je sedaj lepa?

 

Prav v globokem delu gozda pa se skriva še tiho jezero. Tam živi povodni mož Bučko. S svojimi velikimi očmi nas opazuje in išče svojo povodno deklico… »Bučko, mi naših deklic ne damo!«

 

Saj bi še raziskovali, vendar naši trebuščki so se že močno oglašali. HITRO NAZAJ V VRTEC.

Takšne in drugačne skrivnosti skriva gozd Panovec… Nam zdaj verjamete, da je čaroben?

Dostopnost