RAZSTAVA ZBIRKE »ČEBELICA« V VRTCU NOVA GORICA – ENOTA CICIBAN

V mesecu oktobru smo v Vrtcu Nova Gorica, enoti Ciciban postavili razstavo knjig zbirke »Čebelica«. Strokovni delavci in otroci enote (120 otrok) smo jo postavili v skupnem prostoru vrtca, kjer si jo lahko ogledajo otroci, starši in ostali obiskovalci. Razstava vključuje knjige zbirke Čebelica, plakate o pomembnosti branja v predšolskem obdobju, zapis o obeležitvi 70. obletnice zbirke ter otroške likovne izdelke na temo čebel. Razstavni kotiček smo oblikovali tako, da so knjige na dosegu otrok in si jih lahko sami ali skupaj s starši ogledajo ter prelistajo na pripravljenih stolčkih.

V vrtcu redno izvajamo dejavnosti na področju jezika, letos pa le temu posvečamo še večjo pozornost. Naša prednostna naloga letošnjega vrtčevskega leta je »spoznavanje del slovenskih pesnikov in pisateljev.« K večji bralni kulturi jih spodbujamo tudi z obogatitvenimi dejavnostmi kot so »Bralni palček«, »Bralnice pod slamnikom« in obiskujemo mestno knjižnico Franceta Bevka Nova Gorica.

Naša razstava vsebuje okrog 100 knjigic, ki smo jih zbrali iz dveh enot vrtca(Ciciban in Kekec). Najstarejši v naši zbirki sta iz leta 1968 in sicer Povodenj, Matevž Hace in Moj prijatelj Jumbo, Leopold Sudodolčan.

Razstava bo postavljena do 3.12.2023, rojstnega dne največjega slovenskega pesnika, Franceta Prešerna.

Dostopnost