Enota Najdihojca

Opis enote

Enota Najdihojca se nahaja na mirni lokaciji Nove Gorice, ki je samo malo oddaljena od mestnega središča, dosegljivo tako peš kot z avtobusom. Vrtec obdaja veliko zelenja z razgibanim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, prosto gibanje ali usmerjeno razvijanje motoričnih sposobnosti z različnimi gibalnimi dejavnostmi: otroci razvijajo fino motoriko, domišljijo, krepijo razmišljanje in vztrajnost z individualno ali skupinsko igro. Velikost igrišča omogoča hkratno bivanje na prostem vsem oddelkom vrtca, tako da imajo otroci možnost druženja z mlajšimi in starejšimi otroki. Okolica z bližino gozda omogoča krajše sprehode in raziskovanje narave, pa tudi izlete na bližnje vzpetine ter sodelovanje z različnimi ustanovami v bližnji okolici. Smo manjša enota s štirimi skupinami, katere obiskujejo otroci prvega in drugega starostnega obdobja. Sledimo zastavljenim ciljem, naše vodilo pa so veseli in razigrani otroci ter zadovoljni starši. Zaradi svoje majhnosti in prijetnega vzdušja v enoti pri nas vlada občutek domačnosti.

Moj dežnik je lahko balon

Gledališka predstava “Moj dežnik je lahko balon” v izvedbi vzgojiteljic Vrtca Nova Gorica. Prirejeno po pravljici Moj dežnik je lahko balon, avtorice Ele Peroci.  

VELIKONOČNI ZAJČKI

Pred prihajajočimi prazniki smo dneve kulinarično obarvali in si pripravili sladek kruh – pinco.

RAZBITA BUČA

V oddelku Zvezdice smo prisluhnili pravljici Razbita buča.

SADNO – ZELENJAVNI VLAK

V okviru projekta Promet in Zdravje v vrtcu smo otrokom pripravile prav posebno malico – sadno-zelenjavno malico.

LECTOVO SRCE

Mesec marec je mesec družine. Naše mame praznujejo prav poseben praznik – materinski dan. Želeli smo jih presenetiti in jim z drobno pozornostjo povedati, da jih imamo radi. V ta namen smo v skupini Zvezdice, izdelali LECTOVO SRCE.

Gregorjevo, dan ko se ptički ženijo.

V petek 17. 3. 2023, so se otroci iz enote Ciciban in enote Najdihojca na povabilo Turističnega društva Nova Gorica udeležili spuščanja Gregorčkov v atriju za Goriško knjižnico.

Delavnica o ovčkah

V enoti Najdihojca nas je obiskala gospa iz Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica.

Lutkovna predstava Rokavička

V času veselega decembra smo vzgojiteljice za vse otroke našega vrtca, pripravile lutkovno predstavo s senčnimi lutkami.

LUTKOVNA PREDSTAVA KRTEK ZLATKO

Vsi otroci vrtca Nova Gorica smo si ogledali lutkovno predstavo Krtek Zlatko. Več informacij o predstavi dobite tukaj: Krtek Zlatko

Delavnica v Mestni galeriji

Sončki so se, 19.10.2022, udeležili delavnice v Mestni galeriji. Pod vodstvom umetnice Anje Krajnc, smo ustvarjali po ogledu razstavljenih fotografij.

Evropski teden mobilnosti

V sklopu prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti, smo se udeležili dejavnosti na Delpinovi ulici.

Zemljevid enot

Dostopnost