Enota Najdihojca

Opis enote

Enota Najdihojca se nahaja na mirni lokaciji Nove Gorice, ki je samo malo oddaljena od mestnega središča, dosegljivo tako peš kot z avtobusom. Vrtec obdaja veliko zelenja z razgibanim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, prosto gibanje ali usmerjeno razvijanje motoričnih sposobnosti z različnimi gibalnimi dejavnostmi: otroci razvijajo fino motoriko, domišljijo, krepijo razmišljanje in vztrajnost z individualno ali skupinsko igro. Velikost igrišča omogoča hkratno bivanje na prostem vsem oddelkom vrtca, tako da imajo otroci možnost druženja z mlajšimi in starejšimi otroki. Okolica z bližino gozda omogoča krajše sprehode in raziskovanje narave, pa tudi izlete na bližnje vzpetine ter sodelovanje z različnimi ustanovami v bližnji okolici. Smo manjša enota s štirimi skupinami, katere obiskujejo otroci prvega in drugega starostnega obdobja. Sledimo zastavljenim ciljem, naše vodilo pa so veseli in razigrani otroci ter zadovoljni starši. Zaradi svoje majhnosti in prijetnega vzdušja v enoti pri nas vlada občutek domačnosti.

DAN SEJANJA MEDOVITIH RASTLIN

Da bi se naravi zahvalili in zanjo nekaj dobrega postorili, smo skupaj z gospo Heleno Zorn iz ZGS posadili drevo Tulipanovec.

Gregorjevo

Gregorjevo naj bi bilo po starem julijanskem koledarju prvi pomladni dan

SKRB ZA PTICE POZIMI

Ker nas ptice s svojim petjem razveseljujejo vse leto smo se v skupini Zajčki odločili, da jim v mrzli zimi priskočimo na pomoč.

ŽELETINASTI IGLUJI

Želatinaste kocke smo morali najprej narezati, nato nalagati in odpeljati na “gradbišče”

IGRA Z LEDOM

V skupini Muce smo se sprehodili  tudi na Antarktiko.

POMOČ UKRAJINI

V enoti Najdihojca smo se odločile za pomoč Ukrajini.

POHOD GOZDNI ŠKRATEK

V soboto, 12. 2. 2022 so se otroci iz skupine Ježki in Sončki, iz vasi Šmihel podali v gozd pri izviru Lijaka.

VOŠČILNICE

V enoti Najdihojca smo se odločili, da praznike polepšamo tudi drugim ljudem.

Gozdni škrat

V sredo, 22. 12. 2021 se je po gozdu Panovec razlegalo poleg ptičjega petja tudi petje otrok iz Vrtca Najdihojca.

Pohod z lučkami

V ponedeljek, 13. 12. 2021, smo obeležili dan svete Lucije. Otroci iz enot Kurirček, Kekec in Najdihojca so izdelali lučke iz steklenih vazic, okrasili pa so jih na različne načine, z različnimi materiali. Nakup materiala, ki smo ga potrebovali za izdelavo lučk, so nam omogočile Goričanke (Turistično društvo Nova Gorica).

EKSPERIMENTALNICE

22.10.2021 smo imeli na obisku Primoža in Matica iz e-hiše.

Mini olimpijada

24.09.2021 smo se udeležili Mini olimpijskih iger na stadionu.

Zemljevid enot

Dostopnost