Enota Najdihojca

Opis enote

Enota Najdihojca se nahaja na mirni lokaciji Nove Gorice, ki je samo malo oddaljena od mestnega središča, dosegljivo tako peš kot z avtobusom. Vrtec obdaja veliko zelenja z razgibanim igriščem, ki nam nudi veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, prosto gibanje ali usmerjeno razvijanje motoričnih sposobnosti z različnimi gibalnimi dejavnostmi: otroci razvijajo fino motoriko, domišljijo, krepijo razmišljanje in vztrajnost z individualno ali skupinsko igro. Velikost igrišča omogoča hkratno bivanje na prostem vsem oddelkom vrtca, tako da imajo otroci možnost druženja z mlajšimi in starejšimi otroki. Okolica z bližino gozda omogoča krajše sprehode in raziskovanje narave, pa tudi izlete na bližnje vzpetine ter sodelovanje z različnimi ustanovami v bližnji okolici. Smo manjša enota s štirimi skupinami, katere obiskujejo otroci prvega in drugega starostnega obdobja. Sledimo zastavljenim ciljem, naše vodilo pa so veseli in razigrani otroci ter zadovoljni starši. Zaradi svoje majhnosti in prijetnega vzdušja v enoti pri nas vlada občutek domačnosti.

Kotiček za starše
Gabrijela Kodre

VPIS V VRTEC 2024/25

  OBJAVLJAMO JAVNI RAZPIS ZA VPIS OTROK V VRTEC ZA ŠOLSKO LETO 2024/25     KDAJ ? Od 2.4.2024 do 4.4.2024 od torka do četrtka:

Moj dežnik je lahko balon

Gledališka predstava “Moj dežnik je lahko balon” v izvedbi vzgojiteljic Vrtca Nova Gorica. Prirejeno po pravljici Moj dežnik je lahko balon, avtorice Ele Peroci.  

VELIKONOČNI ZAJČKI

Pred prihajajočimi prazniki smo dneve kulinarično obarvali in si pripravili sladek kruh – pinco.

Zemljevid enot

Dostopnost